Dagelijkse verzorging, gecombineerd met een goede en gebalanceerde voeding kan een positief effect hebben op het vertragen van het vergrijzingsproces. Toch moeten we altijd in de gaten houden wat er op ons hoofd gebeurt. Raak niet in paniek wanneer je de eerste grijze haar ontdekt. Het is beter om het van de positieve kant te bekijken, er is niets mis met je zicht. Beter dan hysterisch op zoek te gaan naar een manier op van je grijze haar af te komen. Wanneer het je toch overkomt is het raadzaam om een van de volgende opties uit te proberen, of een combinatie om de effecten te vergroten.

De rol van melanine in vergrijzing van het haar

We kennen allemaal wel enkele factoren die grijze haren veroorzaken. Grijs haar kan een echt probleem zijn in het dagelijkse leven, maar er is geen algemeen bekende en super effectieve manier om dit probleem tegen te gaan. Grijze haren zijn voor vrouwen absoluut een grotere ‘’ramp’’ dan bij mannen. Hoewel witte lokken bij mannen worden gezien als zachtheid en mannelijk, worden ze gezien als een teken van voorbijgaande jaren en ouderdom voor vrouwen.

Melanine, een pigment dat invloed heeft op de kleur van de huid en het haar, is verantwoordelijk voor dit alles. Melanocyt, cellen die melanine produceren, zijn gevoelig voor chemische en externe factoren. Het level melanine neemt af door bijvoorbeeld chronische stress, onregelmatige slaap, ongebalanceerd dieet, alcohol, nicotine of overmatig cafeïne gebruik. Dit is alleen niet de hoofdreden. Hoe vlug grijze haren opkomen is voornamelijk bepaald door onze genen. Dus als je je eigen lot wilt weten, neem dan een kijkje naar het haar van je ouders of grootouders. Grote kans dat jij even snel grijs wordt als

Shampoos voor grijze haren

We moeten goed voor onze grijze haren zorgen. Zo moeten grijzen haren niet worden uitgetrokken, of nog erger, regelmatig worden geverfd. Het is beter om in een shampoo voor grijze haren te investeren. Zo een shampoo zorgt voor schone haren en hoofdhuid, maakt het haar glanzend en stevig en maakt het haar lichtelijk donkerder (door de fytopigmenten). Zeker als je op jonge leeftijd te maken krijgt met grijze haren het je vaak zelfvertrouwen en lef nodig om het te kunnen dragen.

Anti-grijs haar vloeistof

Vroegtijdig grijs worden kan natuurlijk worden tegengegaan. Een voorbeeld hiervan is het Poolse product GR-7 Proffesional Liquid voor grijze haren. Het moet worden aangebracht op de hoofdhuid om te verfrissen en de melanine cellen te stimuleren om melanine te produceren. Effect? Na ongeveer een maand gebruik veranderen de grijze haren in hun natuurlijke kleur. GR-7 Proffesional is een natuurlijk product. Het product bestaat uit een extract van natuurlijke kruiden. In de eerste maand, wanneer de herstelfase plaatsvindt (grijze haren krijgen een gelige gloed, waarna het geleidelijk naar de natuurlijke kleur gaat.), moet de vloeistof twee keer per dagen worden aangebracht. Het kan een beetje vervelend zijn, want het wordt niet aangeraden om de haren te wassen of te drogen. Maar het effect van de behandeling is dit zeker waard!

Zorg goed voor jezelf

Wat wij zeker kunnen aanraden om grijze haren tegen te gaan is zorgen voor een goede verzorging. Zorg voor een goede nachtrust, vermijd stress en eet voldoende vitaminen en mineralen. Een goede manier hiervoor is het nemen van voedingssupplementen met vitamine B en E, zink, selenium of natuurlijke kruiden, zoals brandnetel- of horsetail-extract.